Yaz ayları geldiği zaman keneler ve sivrisinekler çoğalmaya başlar. Bu çoğalma nedeniyle yaşam kalitemiz düşmeye başlar. Özellikle pikniğe gidildiği zaman kenelere dikkat etmek gerekir. Kene ısırması meydana gelirse en yakın sağlık ocağına gitmelisiniz.

Ülkemizde en meşhur zehirli böcek kenelerdir. Kırım kanamalı kongo hastalığına neden olmaktadır. Ayrıca türü bilinmeyen zehirli böcekler de hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

Ülkemizde En Çok Karşılaşılan Böcek ve Haşereler

Her böceğin veya haşerenin özelliği vardır. Türkiye’de en çok karşılaşılan böcekler şu şekilde sıralanmaktadır:

1- Fareler,

2- Akrepler,

3- Yılanlar,

4- Keneler,

5- Pireler,

6- Hamam böcekleri,

7- Kırmızı hamam böcekleri,

8- Kalorifer böcekleri,

9- Küçük bitki böcekleri,

10- Karıncalar,

11- Kara sinekler ve sivri sinekler, ilaçlama sektöründe karşımıza çıkan haşerelerdir. Bu haşere ve böcek türleri için farklı böcek ilaçlama teknikleri uygulanmaktadır.

Böcekler Hastalık Taşır

Sıcaklarla birlikte sivrisinekler ortaya çıkmaya başlar. Köylerde hayvancılıkla uğraşanlar ve evde evcil hayvan besleyenler, pire problemiyle karşılaşmaktadır ve haşere ilaçlama sektörünün mücadele ettiği böcek türlerinden biridir.

Sıcaklarla birlikte karıncalar da görülmeye başlar Mutfağa ince bir koridor kuran karıncalar, kırıntıları yuvalarına taşırlar. Karıncalar için de ilaçlama kategorisinde pratik yöntemler tercih edilmektedir. Ayrıca fare ilaçlama yöntemi de önemli bir konudur.

İlaçlama Teknikleri

İlaçlama yöntemlerinde tahliyeli ve tahliyesiz yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1- Jel yönteminde tahliye gerekmemektedir. Bu yöntemde özel jel tabancası kullanılmaktadır. Böceklerin geçiş noktalarına sıkılan özel yem, hamam böceklerinin ve diğer böceklerin çok sevdiği yiyeceklerden üretilmiştir. Jeli yiyen böcek, yuvasına gider ve yuvasında ölür. Öldükten sonra yuvada bulunan diğer böceklerin de ölmesine neden olur. Bu şekilde zincirleme reaksiyon meydana gelir.

2- Püskürtme yöntemi, tahliye gerektirebilir. Genellikle bahçedeki böceklerin temizlenmesinde kullanılır. Pire ilaçlama kategorisinde bu yöntem tercih edilmektedir.

3- Genel ilaçlama yöntemi tahliye gerektirir. Eşyaların üzeri kapatılır ve bütün bina ilaçlanır. Kısa sürede büyük koloniler oldukları yerde imha edilir. Böcekler ilaçlama nedeniyle bina dışına göç etmeye başlar. Tahliye yöntemi ile gerçekleştirilen genel ilaçlama, diğer ilaçlama yöntemlerinden daha etkili özelliklere sahiptir.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
1
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button