Pireler nerelerde yaşar, pireler  ne yerler, pirelerden  nasıl korunulur, pire ilaçlama yöntemleri;

Pireler çok güçlü bacak kaslarına sahiptirler öyle ki pireler boylarının 200 katı yüksekliğe sıçrayabilirler bunu bir insanla kıyasladığımızda bir yetişkinin 34000 metre yükseğe sıçramasına eşdeğerdir. Boyları bir milimetre den 10 milimetreye kadar değişiklik gösterebilen pirelerin bu denli yükseğe sıçrayabilmeleri ne kadar güçlü ve dirençli haşereler olduklarının bir göstergesidir. Pirelerin altı adet ayağı vardır ayaklarının 4 ü karın altında diğer 2 si ise baş kısımlarının altındadır. Pireler tırtıklı bacakları ile tutunmanın güç olduğu yüzeylere dahi sıkı bir şekilde tutunabilirler.

Pireler emici iğneleriyle sokak hayvanları veya evcil hayvanların kanını emerek beslenirler. Bazı tür pireler bitkilerden beslenirler ve bulundukları bitkinin büyüyüp gelişmesini meyve vermesini engellerler. İnsan ve hayvanlardan beslenen pireler günde 4-5 kez kan emerler ve her emdiklerinde dışkı ve ağız salgılarıyla çok çeşitli mikrobik salgılar salgılayarak sağlık açısından ciddi sorunlar oluştururlar. Herhangi bir canlı öldürmez ise pireler bir bir buçuk yıl yaşayabilirler. İnsanları ısıran pireler can yanması, kaşıntı, şişme, kabarıklık oluşturur ve açık olan emdiği kısma dışkı bırakarak mikropların kolaya vücudumuza girmesine sebep olurlar pire bulunan ortamlarda mutlaka pire ilaçlaması yapılmalıdır. İnsan veya hayvan üzerine gelen pirenin ilk işi kan emmektir. Kan emmeye başlar ve karnı tamamen kanla dolana kadar pire kan emmeye devam eder. Pireler yumurtalarını toplu halde farklı farklı yerlere bırakırlar. Pireler genellikle kuytu köşelere yumurta bırakırlar bu kuytu köşeler halı dipleri beton sıva çatlakları mobilyaların eşyaların aralarıdır.

Pirelerin insanlara ciddi zararları vardır. Orta çağda pire ısırmasından dolayı yayılan hastalıklardan dolayı insanların %75 i ölmüştür. Pireler konakçı olduğu hayvan tarafından rahatsız edilere kaşınarak ya da ısırılarak yere düştüğünde oradan yürüyen bir insanın üzerine kolaylıkla zıplayarak kişinin yaşam alanına girer ve orada hızla üremeye devam eder. Pirelerden insanlara bulaşabilen hastalıklar başlıca veba, dizanteri, cilt hastalıkları, alerjik hastalıklar, tularemi hastalığı, tifüs hastalığı, ateşli hastalıklardır.

Pireler son derece hızlı yumurtlarlar. Pire yumurtaları 12 gün içinde yumurtadan çıkar ve 2 hafta sonunda gelişmiş olurlar. Gelişimini tamamlayan pireler artık etraftaki kurbanlarından kan emmek ve onlara çeşitli mikropları barındırmak için hazırdırlar. Pire ilaçlamalarında mutlaka yetkili firma ve uzmanlardan bilgi alarak ilaçlama hizmetini onlardan almalısınız. Profesyonel gerekli izin ve yetkileri almış firmaları tercih etmeniz hem ilaçlama başarısı hem de sağlığınız için olumlu sonuçlar doğurur.

Pire İlaçlaması için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden en yaygın ve etkili olanı sıvı ilaçlama yöntemidir. İlaçlama fiyatları için bilgi almak için bize ulaşınız.

HAŞERELERDEN ve BAKTERİLERDEN UZAK SAĞLIKLI VE MUTLU EVLER İÇİN HER TÜRLÜ BÖCEK-FARE İLAÇLAMASI İÇİN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZ. GÜLER YÜZLÜ EKİP ve GARANTİLİ İLAÇLAMA ÇÖZÜM İÇİN BİZİ SEÇİN.

TELEFON NUMARALARIMIZDAN GÜNÜN HER SAATİ BİLGİ ve ÇÖZÜM ALMAK İÇİN ARAYABİLİRSİZNİZ.

TEL:0216 345 18 45

TEL:0216 345 18 46

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
1
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button