Ev içerisine böcekler nerden gelir, nasıl çoğalır fark edemeden, çoktan çoğalmışlardır bile. Evde hızlı bir şekilde üreyen böcekler, insan sağlığını tehdit etmektedir. Akşam olup, karanlık çöktüğünde, hamam böcekleri, kalorifer böcekleri ve fareler avlanmak için ortaya çıkarlar. Her yere girip çıkarlar. Bu tür böcekler normalde yaşam alanı dışında çöplük, lavabo giderleri, borular gibi pisliğin bol olduğu, nemin bol olduğu yerlerde üreme gösterirler. Bu tür gider boruları ve deliklerin ev ile bağlantısının olması sonucunda, böceklerin rahatça girip çıkmasına ortam oluşmuştur. Giderek artan betonarme yapılar sonucunda böceklerin yaşam alanları üzerine kurulan binalar, böceklere seçenek bırakmamıştır.

Yiyecek ve barınma ihtiyacı için, evlerin kuytu köşelerinde çoğalmaya başlamışlardır. Fakat bu böceklerin bulunduğu ortamların mikrop ve hastalık yayıcı olması, insan sağlığının olumsuz şekilde etkilemesine neden olmaktadır. Su ile yayılan hastalıkların çoğu böceklerden dolayı gerçekleşmektedir. Açıkta kalan yiyecekler, yarım bırakılan gıdalar böceklere davetiye çıkarmaktadır. Böcekler 1 2 hafta içerisinde çok hızlı bir şekilde üreyebilmektedirler. Böceklerin üremesine önlem almak için, belli aralıklarla böcek ilaçlama uygulaması yapılması gerekmektedir.

Fare İlaçlamada Nelere Dikkat Edilmeli?

Evde böcek ilaçlama yapılacaksa, kaliteli böcek ilacı kullanılması tavsiye edilir. Bazı böcek ilaçlarının tesiri olmamakla birlikte, böceklerde bağışıklık kazanmalarına ve sayılarının iyice artmalarına neden olmaktadır. Tek seferde yapılan ilaçlama ile böceklerden kurtulmanız mümkün değildir. Çünkü 1 haftada çok fazla üreme gösteren bu böceklerin, yumurtadan çıkmayanları da vardır. İlaçlama yapılsa da yumurtadan çıkan böcekler olacağından, belli aralıklarla ilaçlama yapılması gerekmektedir. Her böcek ve hayvan türü için ayrı ilaçlama yöntemleri vardır. Gece ortaya çıkan sağlığı tehlikeye sokan hayvanlardan birisi de faredir. Kemirgen olması ve mutfakta açıkta kalan yiyecekleri yemesi hastalık için ortam oluşturmaktadır. Fare ilaçlama için, özel fare tabletleri hazırlanmaktadır. Tabletin içerisine konan sıvıyı yiyen fare, sıvının kana karışmasıyla zehirlenerek ölmektedir. Bu tabletler, evin karanlık ve kuytu yerlerine konur. Fareyi cezbeden kokusu ile kendine çekerek, yiyeceği yemesine neden olur. Hiçbir zaman fare yemek yediği yerde ölmez. Bu yüzden güvenilir şekilde evlere konan fare tabletleri sayesinde, sorunsuzca fareden kurtulabilirsiniz.

Pire Nasıl Ortaya Çıkar?

Evin nemli ve rutubetli olması, kuş ve kedi gibi evcil hayvan besleme gibi durumlarda hijyene dikkat edilmezse evde pire oluşur. Pireler çoğu hastalığın olmasına neden olmaktadır. Veba hastalığının başlıca nedeni pirelerdir. Hayvan tüylerine yerleşerek yaşarlar. İnsan vücudunda yaşama gibi bir durum söz konusu olamaz. Fakat temas etmeleri ve ısırmaları sonucunda, tehlikeli hastalıkların bulaşmasına neden olmaktadırlar. İnsan vücudunu sadece kan emmek için kullanmalarından dolayı, kan yoluyla çoğu hastalığı bulaştırırlar.

Etkili bir çözüm için, pire ilaçlama firmalarından yardım alarak, kesin çözüme kavuşabilirsiniz. Özellikle kırsal alanlarda, bahçe ve çiftliklerde pire ile karşılaşmak mümkündür. Açık havada yapılan ilaçlamalar dışında, ev ve hastane gibi kapalı alanlarda da ilaçlama yapılabilmektedir. İlaçlama sadece mekâna değil, mekanda bulunan evcil hayvanlara da yapılmalıdır. Kedi, köpek veya kuş gibi evcil hayvanların pire ilaçlaması, uzman bir veteriner tarafından yapılmalıdır. Uzman tarafından yapılmayan pire ilaçlama, hayvanların ölümüyle sonuçlanmaktadır.

 

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
1
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button