Sizin ve sevdiklerinizin sağlığını en az sizin kadar düşünüyoruz; bu yüzden çevrenizde yer alan böceklerin ve haşerelerin sizlere verebileceği zararları yok etmek için birlikte çalışmamız gerektiğinin çok önemli olduğunu vurgulamak adına sizinle bu yazımızı paylaşmak istiyoruz. İlaçlama yöntemlerinden bahsederek konumuzu detaylandırırsak, ilaçlama firması ile  çalışmanın önemi daha iyi anlaşılmış olacaktır.

Sıvı İlaçlama; sıvı ilaçlama, sıvı ilacın püskürtme yöntemiyle böceklerin ve haşerelerin yoğun olarak yaşam sürdüğü yerlere ulaşmak amacıyla uygulanmaktadır. Örneğin; evinizde ya da ofisinizde hamamböceği gördünüz, emin olunuz ki sayıları çok hızlı bir şekilde artacaktır. Çünkü hamamböcekleri kapsül bırakarak ürerler. Her bir kapsülde de 35-40 adet yavru bulunmaktadır. Yılda 8-10 defa da yumurtlama yapabilirler. Hatta ölürken bile yumurtlama yapabiliyorlar. Bu nedenle bilinçli ve doğru yöntemin belirlenerek detaylı bir ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Sıvı ilaçlama sırasında, ilaçlama yapılan mekanı kısa süreliğine terk etmeniz ve ilaçlama bittikten sonra mekanı havalandırarak hayatınıza devam edebilirsiniz. Kokulu ve kokusuz ilaçlama olarak iki çeşit uygulanmaktadır.

1-Kokusuz İlaçlama; Kokusuz ilaçlama, sıvı ve püskürtme şeklinde yapılan bir uygulamadır. Mekanik bir pompa ile uygulanır. Terk edilmesi mümkün olmayan alanlar için uygulanır. Örneğin; hastane, iş yerleri  ya da restoranlarda bu sıvı ilaçlama yöntemi uygulanır. Kokusuz olduğu ve sağlığa zararı olmadığı için günlük hayata bir işlem gerektirmeden devam edilebilir.

2- Kokulu İlaçlama; Kendine özgü bir kokuya sahip olan ilaç özel motorlu makinelerle ULV yöntemi ile haşerelerin yoğun olduğu alanlarda uygulanan yöntemlerdir. Maske ile ilaçlama yapılmalı ve ilaçlanan alan en az iki saat kapalı tutulmalı, yarım saat havalandırıldıktan sonra günlük yaşama devam edilmelidir.

Jel İlaçlama; Jel ilaçlama elle ya da şırınga ile uygulanır. Haşereler için güzel bir besin kaynağıdır. Bunu yiyen haşere yuvasına döner, orada ölür. Ölü haşereyi yiyen diğer haşerelerde zehirlenip ölür. Zincirleme olarak haşerelerin kökü kazınır. İlaçlama yapılan alanı terk etme zorunluluğu yoktur. İlaçlanan alanın çeşitli bölümlerine uygulanır.

Fare İlaçlama; yaşanılan alanda fare görüldüğünde mutlaka ilaçlama yapılmalı ve burada firma tarafından ilk yapılması gereken fare türünün belirlenmesidir. Çünkü tarla faresi ya da ev faresi için farklı ilaçlar fare ilaçlama tekniği kullanılır. İlaçlar, farenin zevkle yiyeceği besinlerden yapılır.

İlaçlama Yöntemini Belirleyen Etkenler;

  • Haşere ya da böceğin türü
  • Haşere yoğunluğu
  • Mekanın büyüklüğü
  • Mekanın özelliği dikkate alınarak, doğru yöntem belirlenerek yapılmalıdır.

İlaçlamanın bireysel olarak uygulanması, hem sağlığınız hem de bütçeniz açısından zarara uymanıza neden olabilir. Doğru yöntemin seçilmemesi ya da uzman kişiler tarafından yapılmaması haşerelerin yok olmamasına, böylece maddi ve manevi zarara uğramanıza neden olabilir. Uygulama yapmayı düşündüğünüz zaman lütfen bizlere danışmadan karar vermeyiniz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
1
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Call Now Button